Manuele therapie

Heeft u weleens last van pijn of stijfheid in nek, rug of bekken, kunt u niet meer bukken of tillen? De manueel therapeut van Fysio Fit Wijchen is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van de beweeglijkheid van uw wervels en gewrichten, en optimaliseert snel de beweeglijkheid van uw nek en rug.

Omdat alle gewrichten met elkaar in verbinding staan, kijkt de manueel therapeut van Fysio Fit Wijchen ook naar de rest van uw gewrichten. De klachten kunnen bestaan uit pijnklachten of beperkingen in het bewegen, zoals het niet goed kunnen bukken of het niet goed kunnen draaien van het hoofd. Ook kunnen bijkomende uitstralende pijnen of gevoelens in armen en/of benen ontstaan.

Een aantal voorbeelden zijn:

  • hoofdpijn en/of duizeligheid en nekpijn met een beperking van het draaien van het hoofd;
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de arm;
  • hoge rugklachten met pijn in de ribben of de borst;
  • lage rugpijn of pijn in de bekken- of heupregio met uitstraling naar de bilstreek of benen

De manueel therapeut van Fysio Fit Wijchen zal, nadat hij een uitgebreid onderzoek heeft gedaan, eventueel met behulp van meetinstrumenten of vragenlijsten, een behandelplan afspreken waarbij in eerste instantie wordt geprobeerd de beweeglijkheid of mobiliteit te verbeteren om weer zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Hij maakt daarbij gebruik van kleine specifieke bewegingen, de zogenaamde mobilisaties of manipulaties, van wervelgewrichten of andere gewrichten (bijvoorbeeld het bekkengewricht) indien dat noodzakelijk is.

Daarnaast zal de manueel therapeut advies geven hoe u het best met de klacht kunt omgaan, welke oefeningen u kunt doen of welke sport u het beste kunt beoefenen. Hij kan daarbij gebruikmaken van de oefenzaal van Fysio Fit Wijchen op locatie Heilige Stoel.

FYSIO FIT WIJCHEN

LOCATIE
BLAUWE HOF
Blauwe hof 4012
6602 WX  Wijchen
024-642 0697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LOCATIE 
HEILIGE STOEL
Heilige Stoel 3925 
6601 WH  Wijchen
024-641 4622
info@fysiofitwijchen.nl