ZwangerFit

Fit zijn én blijven

Ben je zwanger of heb je net een kindje gekregen? En wil je graag fit en vitaal blijven? Dan is de cursus ZwangerFit® echt iets voor jou. Want met deze eigentijdse cursus blijven je conditie en spierkracht tijdens én na je zwangerschap op niveau. Bovendien kun je klachten en vermoeidheid voorkomen, want je traint al vroeg in de zwangerschapsperiode preventief - met speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren.

Voor wie?

ZwangerFit® is speciaal bedoeld voor zwangere en pas bevallen vrouwen. Je kunt vanaf de 12e week van je zwangerschap tot aan de bevalling meedoen aan de cursus. Je hoeft niet per sé sportief te zijn om te kunnen deelnemen, iedereen traint op zijn eigen niveau. Vier weken na de geboorte van je baby kun je de draad weer oppakken. Als je wilt, kun je mee blijven doen aan ZwangerFit® tot 1 jaar na je bevalling.

Als je bekken- of bekkenbodemklachten hebt, kun je deelnemen aan ZwangerFit®. Bij andere klachten of bij twijfel geeft de fysiotherapeute een advies over deelname, eventueel in overleg met de verloskundige of arts.

Intake

Als je je opgeeft voor ZwangerFit® krijg je altijd een (telefonisch) intakegesprek. Zo weten we meteen of jouw behoeften en verwachtingen aansluiten bij de inhoud van de cursus. Je kunt eerst gratis een proefles volgen.

Cursusinhoud

De cursus ZwangerFit® bestaat voor het grootste deel uit actieve lessen. Elke les duurt 60 minuten. We beginnen met een warming up en lichte fitheidtraining om je conditie te verhogen. Daarna ga je gericht oefenen op versterking en coördinatie van diverse spieren. Hierbij besteden we speciale aandacht aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. We sluiten de les af met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Tijdens de lessen maken we gebruik van basiselementen uit de fitness en de aerobic. Soms gebruiken we ook fitnessapparatuur of klein oefenmateriaal.

Het resultaat?

ZwangerFit® laat je de periode voor en na je bevalling goed geïnformeerd en in goede gezondheid beleven. Met een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan!

De kosten

Deelnemen aan ZwangerFit® kost 45 euro per maand, inclusief aanmeld- en intakekosten. Hiervoor kun je elke week een les van 60 minuten volgen. Je ontvangt een factuur per maand. Tijdens je zwangerschap kun je iedere week instromen of stoppen wanneer dit op advies van de arts of verloskundige is. We passen het maandbedrag dan aan. Na je bevalling kun je alleen opzeggen per maand. Je moet dit dan vóór de 25e van de voorafgaande maand laten weten. Tijdens vakantie en ziekte van de bekkenfysiotherapeut worden uiteraard geen leskosten berekend.

Aanmelding en intake

Wil je je aanmelden voor ZwangerFit®?

Download hier het inschrijfformulier voor ZwangerFit® tijdens de zwangerschap.

Download hier het inschrijfformulier voor ZwangerFit® na de zwangerschap.

Heb je tijdens je zwangerschap meegedaan aan ZwangerFit® dan kun je 4 tot 6 weken na de bevalling gewoon verder gaan.

Locatie
De ZwangerFit® lessen worden gegeven bij Fitness Centrum Derks4Sport Wijchen aan de Homberg 29-96 in Wijchen.
Tijdstip
Op woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur.
Fysiotherapeut
Astrid Alkemade-van Veghel MSc (YVLO-ZwangerFit® trainer)

FYSIO FIT WIJCHEN

LOCATIE
BLAUWE HOF
Blauwe hof 4012
6602 WX  Wijchen
024-642 0697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LOCATIE 
HEILIGE STOEL
Heilige Stoel 3925 
6601 WH  Wijchen
024-641 4622
info@fysiofitwijchen.nl