Mckenzie therapie

Janet Wind werkt al geruime tijd met de De McKenzie Methode. Maar wat is dit nu eigenlijk? De McKenzie Methode is een methode voor onderzoek en behandeling van pijn aan de wervelkolom en ledematen. Deze methode is ontwikkeld door Robin McKenzie uit Nieuw Zeeland en wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd gebruikt. De McKenzie Methode is bekend geworden doordat er uitstekende resultaten bij lage rug- en nekklachten (al dan niet met uitstraling in benen of armen) behaald worden. Bovendien geeft deze methode ook goede resultaten bij behandeling van de overige gewrichten, zoals bijvoorbeeld de schouder en de heup. Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren!

Wat is de Mckenzie Methode?

De McKenzie Methode is een onderzoeks- en behandelmethode die gebruik maakt van specifieke oefeningen, die je ook zelfstandig kunt (blijven) doen. Indien nodig wordt deze methode ondersteund door zogenaamde manuele mobilisatietechnieken. Het is niet dat je door een machine gaat zoals bij een MRI-scan maar een (reeks van) oefening(en) speciaal bedoeld voor je klachten.

Doel van de McKenzie Methode

De Mckenzie Methode is geschikt voor onder andere rugklachten. Rugklachten worden vaak erger wanneer je bepaalde bewegingen maakt. In sommige gevallen is het zelfs zo erg dat de pijn uitstraalt naar andere lichaamsdelen. Bij de McKenzie therapie wordt op grond van een uitgebreid bewegingsonderzoek een duidelijk beeld geschetst van de klacht. Deze therapie heeft als doel in het kort: klachten zo snel mogelijk laten verdwijnen en tegelijkertijd ervoor zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkomen.

 Klachten waar McKenzie therapie kan helpen

McKenzie therapie wordt toegepast voor verschillende klachten waarbij de oorzaak vaak onduidelijk van is. Hierbij kun je denken aan:

  • hoofdpijn
  • klachten na een ongeval
  • langdurige rugklachten
  • pijn in arm of been
  • schouderklachten
  • spit en acute nekklachten
  • uitstralingspijn in arm, been, bil, schoudergebied
  • whiplash

FYSIO FIT WIJCHEN

LOCATIE
BLAUWE HOF
Blauwe hof 4012
6602 WX  Wijchen
024-642 0697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LOCATIE 
HEILIGE STOEL
Heilige Stoel 3925 
6601 WH  Wijchen
024-641 4622
info@fysiofitwijchen.nl